Funcionament

·

La comanda. Cada divendres rebem per correu electrònic la llista de productes. Tenim dos dies per retornar-la omplerta i el divendres següent l’anem a recollir al Centre Cívic de Porqueres. No hi ha mínim ni màxim per fer la comanda però es recomana que no sigui inferior a 10 €. Si entre tots no arribem a fer una comanda mínima, pot ser que aquella setmana, algun productor no pugui portar res per a ningú (això pot passar en períodes de vacances). Per això, cal avisar amb antelació si alguna setmana no es vol fer la comanda.

A més, fem comandes puntuals de productes com oli o carn de xai, de pollastre, de porc o de vedella, però no són setmanals.

Pagaments i comptes: el pagament es farà ordinàriament coincidint amb la recollida de la darrera cistella de cada mes, per avançat i pel mes següent. Heu de vigilar de no fer comandes més altes que els diners que teniu en dipòsit, per això és aconsellable posar una mica més de diners per tal de no quedar-vos a zero abans que acabi el mes (com que no posem cap fons addicional, us podríeu quedar sense alguna cistella). Si us sobren diners d’un mes s’acumulen pel següent.

Repartiment de les tasques: els encarregats de comptes i comandes (administradors) son persones fixes voluntàries que s’encarreguen de: rebre i enviar la llista de productes a cada membre; recollir i unificar la comanda de tots els membres del grup; fer la comanda als proveïdors/es; portar la comptabilitat de la despesa de cada membre i enviar-la cada setmana a la resta de membres; i elaborar la llista de productes de la següent setmana.

Per altra banda hi ha els encarregats/des de la recepció i el repartiment, que són torns rotatius entre tots els membres del grup i s’encarreguen de:

· Rebre els productes, repartir-los en caixes i supervisar que tot estigui bé, segons la comanda que ha fet cada membre del grup.

· Anotar i transferir a “l’encarregat/da de comptes i comandes” les comprovacions i errors de l’albarà d’entrega per tal que pugui fer la facturació.

· Transferir als encarregats del mes següent les dades i les observacions per tal de facilitar-los la tasca.

El repartiment és els divendres de 7 a 8 de la tarda i les persones encarregades hauran de ser-hi mitja hora abans per tal de revisar-ho tot abans que la resta de membres del grup vinguin a recollir la cistella.